×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tweede repetitie OG3NE verloopt goed

06.05.2017 -

De tweede repetitie van OG3NE op het podium van het Eurovisiesongfestival in Kiev zit erop. De repetitie verliep vlekkeloos. Songfestivalcommentator Cornald Maas zegt op Twitter dat de repetitie met luid applaus in de perszaal is ontvangen.


Na afloop vertelden Lisa, Amy en Shelley in het perscentrum dat ze met een goed gevoel terugkijken op hun tweede repetitie, waarvan overigens opnieuw beelden online verschenen op het YouTube-kanaal van Eurovision. De video geeft een indruk van de act van de drie zusjes rond hun lied Lights and Shadows. De zangeressen waren net als de vorige keer gekleed in zwarte glitteroutfits.

OG3NE staat donderdag in de tweede halve finale van het liedjesfestijn. Woensdag volgen de zogeheten dress rehearsals. Een belangrijk optreden, want dan geeft de internationale vakjury alvast de punten.

Tien landen mogen door. De bookmakers plaatsen de zusjes Lisa, Amy en Shelley op een vijftiende plek. Dat zou dus inhouden dat ze de finale halen. Na de eerste repetitie afgelopen week, steeg OG3NE in de polls. Hun ballad over hun zieke moeder werd mooi in beeld gebracht op het podium in de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar het liedjesfestijn dit jaar wordt gehouden.

Nederland staat donderdag als zesde op het programma. Na het jodelen-ontmoet-rapnummer van Roemenië en vóór zigeunermuziek-ontmoet-rap uit Hongarije.

Al weken torenhoog favoriet voor de eindzege is Italië met zanger Francesco Gabbani. Zijn in het Italiaans gezongen nummer Occidentali’s Karma heeft alles wat een songfestivalliedje nodig heeft: een vrolijke en pakkende melodie, een dansje, een leuke zanger en een gimmick: er danst een nepaap mee. Ook hoog bij de bookmakers staat de Bulgaarse ballad Beautiful Mess van zanger Kristian Kostov en de sexy, uptempo inzending I can't go on van de Zweedse zanger Robin Bengtsson.

De Portugese zanger Salvador Sobral wordt met het door zijn zus geschreven Amar Pelos Dois ook een top 3-notering toegekend door de bookmakers. Door ziekte is de zanger nog niet in Kiev. Zijn zus zong het nummer tijdens de repetities en ook zij gooide daar hoge ogen mee.

De Belgische inzending stond tot de eerste repetities erg hoog bij de bookmakers, maar door de wat saai in beeld gebrachte act en de niet helemaal toonvaste zangeres Blanche, viel haar liedje City Lights uit de top 10.

Rusland, ook altijd goed voor een hoge eindnotering, doet dit jaar niet mee. De Russische inzending was niet welkom in Oekraïne omdat ze eerder had opgetreden op de door Rusland ingelijfde Krim.

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties