×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Boete voor André Rieu

06.05.2017 -

De productiemaatschappij van André Rieu heeft een forse boete voor kinderarbeid gekregen van de arbeidsinspectie. De boete is voor overtredingen uit 2015.


Tijdens Rieus traditionele zomerconcert op het Maastrichtse Vrijthof was de Roemeense panfluitvirtuoos ­Gheorghe Zamfir samen met zijn muziek- en dansgezelschap te gast. Onder het gezelschap was ook een groep jonge panfluitspelers. Dat meldt De Limburger zaterdag.

De Nederlandse wet kent strenge regels voor kinderen die 'culturele arbeid' verrichten. Volgens Paul van der Burg van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is er dan ook sprake van een forse boete. Over de hoogte van het bedrag wil hij niets kwijt omdat de zaak bij de rechter ligt. Rieus productiemaatschappij is namelijk naar de rechter gestapt om de boete aan te vechten.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties