×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Graf Romy Schneider opengebroken

01.05.2017 -

Het graf van actrice Romy Schneider in het Franse stadje Boissy-sans-Avoir is afgelopen weekeinde opengebroken. Eén of meerdere mensen hebben de hoofdsteen losgemaakt en verplaatst, zo ontdekte een voorbijganger maandag. Dat bevestigt de politie tegenover Franse media.


De tot Franse genaturaliseerde Duitse actrice is vooral bekend van haar rol in de Sissi-trilogie uit de jaren vijftig. Ze vertolkte daarna nog tientallen filmrollen. In mei 1982 overleed Schneider op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

Romy Schneider werd begraven op de begraafplaats van Boissy-sans-Avoir, niet ver van Parijs. Haar zoon David, die een jaar eerder om het leven kwam bij een ongeluk, rust in hetzelfde graf.

Er is een onderzoek ingesteld naar de grafschennis.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties