×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Show Mariska van Kolck gaat niet door

28.04.2017 -

Een nieuwe musicalkomedie over burn-outs, bedacht en gespeeld door Mariska van Kolck, gaat niet door vanwege problemen met de productie. "Ik weet niet precies wat er is gebeurd, dat gaat me ook niet aan, maar ergens onderweg is er iets misgegaan, waardoor de stekker eruit ging", vertelt de actrice.


De annulering was even schrikken voor Mariska, die plots een lege agenda had zonder inkomen. "Ik raakte meteen in paniek. Ik heb thuis twee kinderen op de bank, geen partner en ik ben zzp’er. Er staat dan wel direct een olifant op je borst", zegt ze. "Als je weet dat je een leuke klus gaat doen, laat je andere audities liggen. Het is dan echt balen als zo’n stuk niet doorgaat, want vrijwel alle producties zijn dan alweer bezet."

In de voorstelling wilde Mariska zich juist van een andere kant laten zien. Zelf liep de 53-jarige actrice lange tijd met burn-outverschijnselen rond maar wist ze er zonder hulp weer van af te komen. "Vijf jaar geleden was ik zó moe dat ik niet wist waar ik het zoeken moest, maar ik moest door", aldus Mariska, die vervolgens geïnspireerd werd om haar verhaal op te schrijven. "Niet te serieus, maar met grappen en grollen en ondertussen tóch een onderliggende boodschap."

Mariska gaat ondanks de teleurstelling rond de geannuleerde show niet bij de pakken neerzitten. "Ik blijf lachen en leven, want moet ik anders? Ik zit al vijfendertig jaar in het vak en heb nog nooit iemand teleurgesteld. Zo hoort het ook."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties