×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Stemfie legaal dankzij Justin Timberlake

19.04.2017 -

In de Amerikaanse staat Tennessee mogen ingevulde stembiljetten voortaan gefotografeerd en gefilmd worden. De staat nam een wet daarover aan nadat er consternatie was ontstaan toen Justin Timberlake in oktober een selfie uit een stemhokje deelde op Instagram.


Destijds verklaarden de autoriteiten dat de actie Justin een boete van 50 dollar en maximaal dertig dagen cel kon opleveren. De zanger verwijderde de post voor de zekerheid, en kwam er verder niet mee in de problemen. Echtgenote Jessica Biel kon het echter niet laten haar man nog even te pesten met zijn misstap. Bij een serie foto's van zichzelf met de sticker die ze bij het stemmen kreeg op haar gezicht geplakt, schreef ze: 'Als je zo opgewonden bent over stemmen dat je een fotoshoot doet met een sticker en denkt dat het cool is, maar dat dan betwijfelt, maar je hebt 'm al gepost, maar je hebt in ieder geval gewacht tot je thuis was zodat je niet bijna naar de gevangenis gaat.'

Het foutje van Justin zorgde er wel voor dat de wet die foto's en video's in een stemhokje verbood opnieuw ter discussie stond en uiteindelijk werd afgeschaft. Stemfies zijn volgens de recente uitspraak wel nog steeds illegaal als ze dienen om stemmers te intimideren, te frauderen of een stem te verkopen.

Foto: BuzzE

Reacties