×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Paus stuurt Tijn van Serious Request brief

18.04.2017 -

De paus heeft een brief gestuurd aan de ernstige zieke Tijn Kolsteren uit Hapert, die 2,5 miljoen euro ophaalde met zijn nagellakactie voor Serious Request. Daarin schrijft de paus dat hij de zegen heeft uitgesproken over het jongetje, dat lijdt aan hersenstamkanker. Ook heeft paus Franciscus een borstkruis opgestuurd en een foto van hemzelf.


De post is het resultaat van een initiatief van de Nijmeegse jezuïet Johan Flapper. Deze geestelijke raakte zo onder de indruk van de actie van Tijn dat hij de paus een brief stuurde om aandacht te vragen voor het jongetje. 'Tijn heeft zich ingezet voor andere kinderen zodat zij ouder mogen worden dan hij. Dat heeft heeft me gegrepen', zegt Flapper.

De brief en de foto zijn nu nog bij Flapper. Hij wil de post zo snel mogelijk bij Tijn krijgen, maar 'het is me nog niet gelukt in contact te komen met de familie.'

Foto: BuzzE

Reacties