×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Taakstraffen geëist in zaak Sylvana Simons

12.04.2017 -

Tegen vier mannen die worden verdacht van opruiing tegen voormalig tv-presentatrice Sylvana Simons is woensdagmiddag voor de rechtbank in Amsterdam een werkstraf van zestig uur geëist. Volgens het Openbaar Ministerie is voldoende bewezen dat alle vier de mannen op internet hebben opgeroepen tot geweld tegen Simons.


De aanklager noemde 'algemene preventie' een belangrijk onderdeel van de strafeis: 'Wij hopen dat de uiteindelijk op te leggen straf een uitstraling heeft die ervoor zorgt dat in het maatschappelijke debat minder op de man of vrouw wordt gespeeld en dat dit debat fatsoenlijker wordt gevoerd.'

In totaal staan in de zaak 22 personen terecht, onder wie een minderjarige. Woensdagmiddag en donderdag komen de andere verdachten voor.

Foto: BuzzE

Reacties