×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

John de Mol koopt SBS-zenders

10.04.2017 -

Sanoma verkoopt de Nederlandse SBS-televisiezenders aan Talpa, het investeringsfonds van John de Mol. Dat maakte het Finse mediabedrijf maandag bekend.


Talpa wordt voor 237 miljoen euro volledig eigenaar van SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Sanoma krijgt daarnaast alle aandelen in Veronica Uitgeverij in handen. Talpa en Sanoma kochten SBS in 2011 voor ruim 1 miljard euro. Talpa verwierf toen een minderheidsbelang van 33 procent, Sanoma kreeg de rest.

De Mol omschrijft de overname als een belangrijke stap 'op weg naar een nieuw Nederlands multimediabedrijf'. Met Talpa is hij al eigenaar van radiozenders als Radio 538, Veronica en Sky Radio. Daarnaast is hij nog altijd in een overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep verwikkeld. Die lijkt hij echter te verliezen van het Belgische krantenbedrijf Mediahuis.

Foto: BuzzE

Reacties