×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eredoctoraat voor Jan Terlouw

04.04.2017 -

Schrijver en politicus Jan Terlouw krijgt volgende maand een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De 85-jarige Terlouw slaagt erin om in alles wat hij doet een beetje politicus, schrijver en wetenschapper tegelijk te zijn, geeft rector Caroline Pauwels als motivering.


Pauwels wil de muren tussen de universiteit en de samenleving en tussen wetenschappelijke disciplines onderling "slopen, want alleen zo kunnen we maatschappelijke en wetenschappelijke problemen helpen oplossen."

Terlouw was in de jaren zeventig politiek leider van D66. Daarnaast profileerde hij zich als schrijver met succesvolle boeken als Oorlogswinter, Koning van Katoren en Briefgeheim. Veel van zijn werk is ook verfilmd.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties