×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

O'G3NE zevende act in tweede halve finale

31.03.2017 -

Nederland is als zevende land ingedeeld in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in mei. O'G3NE treedt aan na Roemeniƫ en voor Hongarije, blijkt uit de loting die vrijdag is gepubliceerd. Het was al bekend dat de drie zussen in het eerste deel een plek zouden krijgen maar de volledige volgorde bleef vooralsnog geheim.


In de dezelfde halve finale heeft Rusland ook gewoon een plekje gekregen ondanks het feit dat de Russische inzending een inreisverbod heeft gekregen van het organiserende land Oekraïne. De deelname van Rusland is daardoor hoogst onzeker geworden. De organisatie van het Songfestival overweegt om Joelia Samojlova eventueel ergens buiten Oekraïne via een satellietverbinding aan het Songfestival mee te laten doen.

Samojlova, die de derde startplaats heeft geloot, trad eerder op op de door Rusland ingelijfde Krim. Daarom wil Oekraïne haar niet toelaten. Volgens de Oekraïense wet is het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied strafbaar.

Foto: BuzzE

Reacties