×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bibian Mentel is wederom kankervrij verklaard

27.03.2017 -

Prachtig nieuws voor snowboardster Bibian Mentel. Ze is weer kankervrij verklaard. Dat kreeg de paralympisch kampioene vrijdag te horen.


Dat heeft ze verteld aan RTL Boulevard. Bibian werd vandaag onderscheiden met de Strong Women Award. Het was voor haar dus dubbelfeest deze week. 

In 1999 werd voor het eerst botkanker bij Bibian geconstateerd. Door de ziekte moest haar onderbeen worden geamputeerd. Verschillende keren kwam de kanker terug en eerder dit jaar werd ze behandeld voor longkanker. Het leek erop dat het dit keer niet zou lukken de vreselijke ziekte weg te krijgen, maar door een nieuwe methode is het toch weer goed gekomen. 

Vandaag werd Bibian dus ook nog eens geëerd met een Strong Women Award. Een bijzondere titel en grote namen gingen haar voor. De snowboardster staat nu in hetzelfde rijtje als Quinty Trustfull, Mary Borsato, Antje Monteiro en Willeke Alberti. 'Ik ben speechlees, ik had dit nooit verwacht', zei ze na ontvangst. 'Echt geweldig' 

Foto: Reni van Maren

Reacties