×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Songfestival: Russische zangeres mag via satellietverbinding optreden

23.03.2017 -

De European Broadcasting Union heeft een nieuw statement uitgebracht over de deelname van Rusland aan het Eurovisie Songfestival. De Russische zangeres mag van hen optreden via een satellietverbinding.


De EBU biedt aan dat via Channel One Russia Joelia Samoylova alsnog op kan treden in de liveshows. Zij mag Oekraïne niet in, omdat ze in 2015 via Russisch grondgebied naar de Krim is gegaan, iets wat verboden is in Oekraïne. Via de satellietverbinding kan ze alsnog optreden in de tweede halve finale. Mocht ze de finale halen, dan wordt ook daarvoor een verbinding ingesteld. 

Het is volgens de organisatie belangrijk dat iedereen mee mag doen en dat niemand wordt uitgesloten van deelname. Daarnaast is het thema dit jaar diversiteit en dat thema wil de organisatie van het Songfestival graag in stand houden door deze oplossing te bieden. 

Jon Ola Sand, de supervisor van het liedjesfestijn, zegt hierover: 'We zijn nog steeds in gesprek met Oekraïne in de hoop dat ze alsnog naar Kiev mag komen. Het is belangrijk dat het Eurovisiesongfestival vrij blijft van politiek en daarom vonden we het belangrijk deze optie aan te bieden.' Het is de allereerste keer dat het mogelijk is om via een satellietverbinding mee te doen aan de wedstrijd. Toch werd er nog gehoopt dat Oekraïne het reisverbod opheft. 

Foto: YouTube

Reacties