×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Russische in 2018 alsnog naar Songfestival

23.03.2017 -

Als de Russische Songfestivalinzending Joelia Samojlova daadwerkelijk wordt uitgesloten van deelname aan het komende Eurovisiesongfestival, dan gaat de de zangeres volgend jaar alsnog. Dat heeft het Russische persbureau TASS woensdag gemeld.


Oekraïne, waar in mei het Songfestival wordt gehouden, heeft Samojlova de toegang ontzegd omdat ze in juni 2015 in het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim zou hebben opgetreden. In Oekraïne staat een forse celstraf op het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied.

De gehandicapte Samojlova is drie jaar lang niet welkom in Oekraïne. De EBU, het samenwerkingsverband van Europese omroepen, heeft in een verklaring gezegd de Oekraïense wet te zullen respecteren maar hoopt nog dat er een oplossing komt.

De Russen sturen hoogstwaarschijnlijk geen vervanger voor Samojlova als de ban blijft bestaan.

Foto: BuzzE

Reacties