×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Russische inzending Songfestival niet langer welkom bij liedjesfestijn

22.03.2017 -

De Russische deelneemster aan het Eurovisiesongfestival is medio mei niet welkom in het organiserende land Oekraïne. Zangeres Joelia Samojlova zou in het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim hebben opgetreden. In Oekraïne staat er een forse celstraf op het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied.


Nadat de 27-jarige gehandicapte Samojlova eerder deze maand met haar nummer Flame is Burning de inzending van Rusland was geworden, kondigde de geheime dienst van Oekraïne aan een onderzoek te doen naar haar gangen. Samojlova zou in juni 2015 in de stad Kertsj op de Krim hebben opgetreden en toen uit Rusland zijn gekomen. De dienst concludeert nu dat ze de Oekraïense wet heeft overtreden en daardoor niet welkom is.

De EBU, het samenwerkingsverband van Europese omroepen, heeft in een verklaring gezegd de Oekraïense wet te zullen respecteren. Wel toont de EBU zich teleurgesteld over het besluit, dat indruist tegen 'de geest en de waarden van het songfestival'. Men wil in overleg blijven met de organisatie in Kiev om zeker te stellen dat alle artiesten verder kunnen deelnemen.

Oekraïne won vorig jaar het festival waardoor het de editie van 2017 mag organiseren. Voor Nederland doet de meidengroep OG3NE mee.

Foto: YouTube

Reacties