×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Broederliefde zegt alle optredens Bevrijdingsfestivals af na ophef

22.03.2017 -

Broederliefde is dit jaar helemaal niet te vinden op de Bevrijdingsfestivals. De populaire hiphopformatie heeft zich teruggetrokken, bevestigt de organisator van het Bevrijdingsfestival Overijssel naar aanleiding van berichtgeving van Radio 538.


Organisator Niek van der Sprong had Broederliefde graag op zijn festival in Zwolle gehad. 'De vijf Bevrijdingsfestivals waar ze op zouden treden delen die mening.' Volgens de organisator zijn de Rotterdamse rappers nog steeds 'van harte welkom'. 'Maar ze hebben zelf besloten niet op te treden, dat is ontzettend jammer.'

Volgens de organisator is in de documentaire die werd gemaakt over het bezoek dat Broederliefde bracht aan Auschwitz duidelijk te zien dat de heren weinig wisten over de Holocaust en dat hun mening is veranderd. 'Het is een goede groep die veel jonge mensen aanspreekt. Bovendien hebben ze een goed, oprecht verhaal. Maar de band moet het zelf ook willen.'

Vervangers
Broederliefde zou dit jaar als Ambassadeur van de Vrijheid verschillende Bevrijdingsfestivals aandoen, maar begin deze maand ontstond commotie om een filmpje waarin rapper Emms antisemitische leuzen roept. Naar aanleiding van de video, die vorig jaar werd opgenomen tijdens de bekerfinale Feyenoord-Utrecht, en de ontstane ophef besloot het Nationaal Comité 4 en 5 mei het ambassadeurschap van Broederliefde terug te trekken.

Daarop lieten verschillende Bevrijdingsfestivals weten Broederliefde alsnog graag op het podium te willen, ook zonder ambassadeurschap. De festivals moeten nu op zoek naar vervangers. Het Bevrijdingsfestival in Zwolle liet woensdag weten dat Fais optreedt in plaats van Broederliefde.

Foto: BuzzE

Reacties