×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… woonprogramma’s

22.03.2017 -

Het is geen geheim dat ik dol ben op mijn SBS-collega Viktor Brand. Hij was de eerste collega met wie ik tien jaar geleden Shownieuws ben gaan presenteren en ik weet nog goed dat hij in shock aan zijn moeder vertelde dat hij met Patty Brard moest gaan werken. Goed, ik was toen nog niet al mijn wilde haren kwijt, maar wel al veel rustiger dan voorheen. De samenwerking heeft erg goed uitgepakt en tegenwoordig checken we zelfs elke week onze agenda’s of we misschien alsjeblieft een dagje samen in het Shownieuwsrooster zitten. Vik heeft het namelijk bijna te druk voor Shownieuws op het moment, want hij doet ook Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en mijn favoriete programma VT Wonen. Net als het even succesvolle programma Eigen Huis & Tuin sla ik VT Wonen eigenlijk nooit over.


Doordat dat ik thuis aan de Amstel, maar ook in ons huisje op Ibiza, de hele dag zelf bezig ben met hoe het nog gezelliger en warmer kan worden, laat ik me elk weekend lekker inspireren door VT Wonen en Eigen Huis & Tuin. Lekker languit op de bank met een kop thee kijk ik graag naar Viktor, maar ook naar Thomas Verhoef.

Ik denk te mogen zeggen dat ik Viktor inmiddels goed ken: zijn werkinstelling, zijn gedrevenheid en zijn humor. Thomas ken ik van een dagje een bed in mijn logeerkamer maken in Eigen Huis & Tuin. Ook hij is, ondanks alle gekkigheid die hij er altijd uitkraamt, een gedreven Pietje Precies die niet ophoudt tot de klus geklaard is. Nou is Thomas natuurlijk de timmerman die zelf moet klussen en Viktor de presentator die zich er met een paar tekstjes vanaf zou kunnen maken. Hij zou beslist niet mee hoeven sjouwen of decoreren. Maar zo zit mijn Vik niet in elkaar. Die gaat echt niet zitten toekijken tot de ploeg alles op zijn plek heeft staan. Vik en Thomas zijn buffelaars die doorgaan tot het gaatje. Dat maakt deze twee programma’s zo compleet en succesvol. Zonder die twee zouden deze woonprogramma’s mijns inziens nooit zo goed hebben uitgepakt. Sowieso prik je na jaren tv-ervaring dwars door het beeld heen en denk ik te kunnen zien wie echt betrokken is en wie zijn riedeltje staat af te draaien. Wie dat empathische vermogen wèl heeft en wie het veinst, wie er echt lol in heeft en wie niet. Laat ik het zo zeggen: zonder Thomas en Viktor zouden mijn weekenden lang zo leuk niet zijn!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties