×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sterren kapot van overlijden Chuck Berry

19.03.2017 -

Muzikanten, acteurs en dj's van over de hele wereld hebben geschokt gereageerd op de dood van rock-'n-roll-legende Chuck Berry. Hij overleed zaterdag op negentigjarige leeftijd en dat leidde op social media tot een stormvloed aan reacties.


''Chuck Berry voegde blues en swing samen in het fenomeen van de vroege rock-'n-roll. In de muziekindustrie was hij een van de groten. Bedankt Chuck'', twitteren de Jackson-broers. Rocker Bruce Springsteen noemde het een 'gigantisch verlies'. ''Chuck Berry was de beste uitvoerder, gitarist en schrijver van pure rock-'n-roll die ooit heeft geleefd.''

Ook The Rolling Stones lieten van zich horen op Twitter. ''Ik vind het heel erg verdrietig om te horen dat Chuck Berry is overleden. Ik wil hem bedanken voor alle inspirerende muziek die hij ons heeft gegeven. Hij gaf glans aan onze tienerjaren en blies leven in onze droom om muzikant te worden. Zijn teksten schitterden boven die van anderen en schenen een vreemd licht op de Amerikaanse droom. Chuck, je was geweldig en jouw muziek is voor altijd in ons gegraveerd'', aldus frontman Mick Jagger. Gitarist Keith Richards schreef: ''Een van mijn grote lichten is uitgegaan.''

Guns N' Roses-gitarist Slash is 'kapot van verdriet'. ''Hij was ontegenzeggelijk de koning. Een moment van stilte is zeker op zijn plaats.'' Ook Lenny Kravitz bewees een laatste eer: ''Geen van ons zou hier zijn geweest zonder jou. Rock on broeder.'' Verder uitten ook andere grote namen uit de entertainmentindustrie als ex-Beatle Ringo Starr, zanger Bruno Mars, acteur Russell Crowe, auteur Stephen King en voormalig president Bill Clinton hun verdriet.

Maar ook in Nederland werd op social media stilgestaan bij de dood van Berry. ''Wat een icoon! Rust zacht'', twitterde 3FM-dj Giel Beelen. ''Chuck Berry, één van de grondleggers van de Rock ‘n Roll is overleden… 90 jaar oud. RIP!'', had collega-dj Gerard Ekdom erover te zeggen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties