×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Afscheid Kitty Courbois vrijdag in Amsterdam

17.03.2017 -

Kitty Courbois wordt vrijdag begraven in Amsterdam. De actrice stierf zaterdag op 79-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. De afscheidsdienst en begrafenis van Courbois vinden vrijdagmiddag plaats op Zorgvlied.


Kitty Courbois, geboren op 13 juli 1937 in Nijmegen, wisselde tijdens haar carrière theater af met acteerwerk in film en televisieseries. Zo was ze te zien in Het gangstermeisje (1966), Een mens van goede wil (1974), Vrijdag (1980) van Hugo Claus, Flesh + Blood van Paul Verhoeven (1985), Twee vorstinnen en een vorst (1981) en Op hoop van zegen (1986). In 1992 wijdde het Nederlands Film Festival een retrospectief aan haar.

Ze was nog altijd verbonden aan de Toneelgroep Amsterdam, waar ze sinds 1987 werkte. Regisseur Ivo van Hove noemde Courbois "een voorbeeld voor velen na haar'' en "een onvergetelijke grande dame van het Nederlandse toneel.''

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties