Man aangehouden voor verspreiding seksvideo Patricia Paay

De politie van Noord-Holland heeft vanmorgen een man uit Beverwijk aangehouden. Dit in verband met de seksvideozaak van Patricia Paay. De 39-jarige man wordt ervan verdacht dat hij de beelden van Patricia online heeft gezet.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan RTL Boulevard. De man werd van zijn bed gelicht en de politie heeft tijdens het onderzoek in zijn huis spullen in beslag genomen. Het gaat om computers en telefoons. Hiermee hopen ze de bron van de video's te kunnen achterhalen. Volgens de woordvoerder zijn de spullen nu in handen van digitale experts voor verder onderzoek. 

De man zou schuilgaan achter het Twitter-account Eendenvanger. De seksvideo's van La Paay werden via dat account online gezet. Hij wordt verdacht van computervredebreuk, smaad en belediging. 

Patricia is helemaal kapot van het uitlekken van de beelden en deed meteen nadat deze online verschenen aangifte. Het online plaatsen van deze video's is strafbaar. De blondine werd al enige tijd gechanteerd met de beelden. 

Volgens Boulevard is ze blij met de arrestatie. 'Dit is heel goed nieuws. Eerlijk gezegd snakte ik wel naar zo'n bericht. Hopelijk krijgen we nu eens antwoord op de vraag wie hierachter zit.'