×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eurovisiesongfestival: Russen sturen zangeres in rolstoel

13.03.2017 -

Rusland stuurt dit jaar een zangeres in rolstoel naar het Eurovisiesongfestival. De 27-jarige Joelia Samojlova zingt tijdens het liedjesfestijn, dat dit jaar in Oekraïne plaatsheeft, de ballad Flame Is Burning.


Vooraf werd lang gespeculeerd of Rusland wel zou deelnemen aan het festival vanwege het politieke conflict tussen de Russen en Oekraïne. Rusland meldde zich echter nooit af en werd vorige maand ook 'gewoon' ingeloot tijdens de loting voor de halve finales.

Echt uniek is het overigens niet dat er een artiest vanuit zijn of haar rolstoel meedoet met het Songfestival. De primeur was in 2015 voor de Poolse Monika Kuszyńska.

Samojlova, die ook zong tijdens de opening van de Paralympische Winterspelen in Sochi in 2014, neemt het in de tweede halve finale op tegen de Nederlandse inzending, O'G3NE. In Rusland is ze bekend van haar deelname aan X Factor.

Foto: YouTube

Reacties