×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jim de Groot blij met de voedselbank

02.03.2017 -

Jim de Groot schaamt zich er niet voor dat hij de voedselbank nodig heeft om rond te komen. ''Mijn situatie is misschien wel een teken hoe moeilijk het is om de eindjes aan elkaar te knopen'', vertelt hij.


De zoon van Boudewijn de Groot studeert momenteel voor dramadocent en kan daardoor niet fulltime werken. ''Ik heb het nu het drukst in tien jaar, maar er komt minder binnen dan eruit gaat. Het loopt scheef. Toen ik dat doorhad, ben ik gaan uitzoeken waar ik allemaal recht op had. Ik kreeg bijvoorbeeld geen WW, want dat bouw je als freelancende artiest niet op'', vertelt Jim in het AD.

Een paar weken geleden meldde Jim zich voor het eerst bij de voedselbank in Amsterdam-Zuid. ''Bij de voedselbank krijg ik alles wat ik nodig heb en ik heb er nog recht op ook. Ik vind het heel prettig dat een sociaal vangnet als dit bestaat."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties