×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Léonie Sazias heeft darmkanker

02.03.2017 -

Bij voormalig omroepster Léonie Sazias (59) is darmkanker geconstateerd. Sazias staat op nummer twee van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer van ouderenpartij 50Plus. Ze heeft haar politieke activiteiten per direct stilgelegd.


,,De situatie is zorgelijk, maar ik ben enorm strijdbaar en laat Henk Krol, die eerder ook aan darmkanker is geopereerd, niet in de steek", zegt Sazias in De Telegraaf. ,,In mijn darmen zitten nog kwaadaardige cellen die tijdens de eerste operatie niet weggehaald konden worden. De vervolgoperatie vindt over een paar weken plaats. Dan hoop ik dat de kanker helemaal uit mijn lijf is verdwenen.”

Sinds september 2006 zit de voormalige omroepster in de gemeenteraad van Hilversum. In november werd bekend dat Sazias op de tweede plek van de lijst van 50Plus staat.

Léonie Sazias is getrouwd met Cees Stolk en het stel heeft samen drie kinderen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties