×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Warren Beatty laat verkeerde film winnen

Niet La La Land wint, maar Moonlight

27.02.2017 -

De Oscar voor beste film is toch naar Moonlight gegaan. Eerst werd La La Land uitgeroepen als winnaar van de belangrijkste Oscar maar dit was een fout.


De Oscar-uitreiking kreeg een bijzondere climax, toen acteur Warren Beatty in eerste instantie zei dat La La Land de Oscar voor beste film had gewonnen. Terwijl de producers al aan hun dankwoord bezig waren, bleek Beatty de verkeerde titel te hebben voorgelezen. Voor zover bekend is bij deze categorie nog nooit zo’n vergissing gemaakt.

Het drama Moonlight won in de nacht van zondag op maandag drie Oscars, waaronder de prijs voor beste film. Het verhaal over een donkere homoseksuele tiener won daarnaast de prijzen voor beste scenario en beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali).

De meeste prijzen, zes stuks, gingen naar La La Land. De musical, die vertelt over de liefde tussen een jazzpianist en een actrice, kreeg onder meer de beeldjes voor beste actrice (Emma Stone), muziek en camerawerk. Ook de 32-jarige regisseur Chazelle won een beeldje; hij vestigde een record als jongste winnaar in deze categorie ooit.

 

Reacties