×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Facebook lekt telefoonnummers van BN'ers

25.02.2017 -

Telefoonnummers van BN'ers zijn makkelijk te vinden via Facebook. Ook afgeschermde nummers zijn te achterhalen.


De ethische Belgische hacker Inti de Ceukelaire toonde eerder aan hoe eenvoudig hij telefoonnummers van politici kon achterhalen. Samen met hem paste het AD zijn truc toe. De telefoonnummers van BN'ers, maar ook Kamerleden blijken zo te achterhalen.

Zo is het nummer van bijvoorbeeld Lieke van Lexmond makkelijk te vinden. Net als die van Albert Verlinde, die zich er niet erg druk om kan maken. ''Ik heb geen geheim nummer en heb er eigenlijk ook geen probleem mee. Behalve als iedereen het nummer gaat publiceren natuurlijk'', aldus de theaterproducent.

De Ceukelaire zegt dat hij het probleem bij Facebook heeft aangekaart. Facebook meent dat het bedrijf gebruikers voldoende voorlicht.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties