×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Slechts twee van de elf Césars voor Paul Verhoeven's Elle

25.02.2017 -

De Franse speelfilm Elle van regisseur Paul Verhoeven heeft vrijdagavond slechts twee Césars gewonnen. De thriller was elf keer genomineerd voor de Franse Oscars en daarmee een van de grote kanshebbers.


Elle greep wel de belangrijkste prijs, die voor beste film. Hoofdrolspeelster Isabelle Huppert won de César voor beste actrice.

Het was voor Huppert de tweede maal dat zij het beeldje won. De 63-jarige actrice, die in Elle een vrouw speelt die achter haar verkrachter aan gaat, was voor de zestiende keer genomineerd.

Verhoevens film is bezig met een ware zegetocht langs het wereldwijde filmprijzencircus. In januari won de controversiële thriller twee Golden Globes, een voor beste buitenlandse film en de andere ging naar Huppert voor beste actrice.

Begin februari viel Elle opnieuw in de prijzen, deze keer in Spanje. Daar werd de film onderscheiden met een Goya voor beste Europese film. De Goyas zijn de belangrijkste Spaanse filmprijzen.

Frankrijk had Elle ingezonden voor de Oscars, maar de film werd niet genomineerd in de categorie beste buitenlandse film. Wel maakt Huppert zondag kans op een Oscar, die voor beste actrice.

De Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit maakte ook kans op een César. Zijn spirituele sprookje The Red Turtle, over een man op een onbewoond eiland die vriendschap sluit met een schildpad, greep naast de prijs voor beste animatie. Dudok de Wit is eveneens in de race voor een Oscar.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties