×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Emile Ratelband wil Peter Jan Rens failliet laten verklaren

20.02.2017 -

Emile Ratelband heeft bij de rechtbank het persoonlijk faillissement aangevraagd van zijn voormalige goede vriend Peter Jan Rens, van wie hij 6000 euro tegoed heeft. "Ik vind dat hij hier gewoon niet mee weg mag komen’’, aldus Emile.


Emile Ratelband heeft een advocaat in de arm genomen en heeft naar eigen zeggen contact met dertig tot veertig andere schuldeisers van Peter Jan Rens. Emile: "Iedereen die nog geld van hem krijgt, laat hem met rust omdat ze niet weten waar hij woont of denken: ik krijg mijn geld toch niet. Of men laat het erbij zitten omdat de rechtsgang duurder is dan wat het opbrengt. Maar mij maakt dat allemaal niet uit."

Met het geleende bedrag van 6000 euro kon Peter Jan Rens in 2015 zijn achterstallige huur betalen. Emile kon daarna fluiten naar zijn centen. "Ik ga Peter Jan persoonlijk failliet laten verklaren’’, vertelt Emile. "Al die tijd bedriegt hij iedereen en blijft hij nog vrolijk en vrij rondlopen, maar dat is nu afgelopen. Hij moet de gevolgen van zijn gedrag maar eens ondervinden.’’

Het is nog niet bekend wanneer Peter Jan Rens voor de rechtbank moet verschijnen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties