×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

'Harrison Ford kan vliegbrevet kwijtraken'

15.02.2017 -

Het incident op een vliegveld in de Amerikaanse staat Californië waarbij Harrison Ford maandag op een verkeerde baan landde, kan de 74-jarige acteur zijn vliegbrevet kosten.


Harrison landde op John Wayne Airport in Orange County op een taxibaan in plaats van de landingsbaan. Daarbij kwam hij met zijn toestel volgens zender NBC gevaarlijk dichtbij een passagiersvliegtuig met 110 mensen aan boord.

Luchtvaartautoriteit FAA heeft het incident in onderzoek. In een verklaring geeft de organisatie aan dat de piloot, die niet bij naam wordt genoemd, correcte instructies had gekregen en die ook had herhaald. Landen op een taxibaan is volgens Vulture een overtreding waarop het intrekken van een vliegbrevet kan volgen.

Harrison overleefde in 2015 een vliegtuigcrash op een golfbaan in Venice, even buiten Los Angeles. Hij raakte destijds ernstig gewond.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties