×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Edisons voor Douwe Bob en Broederliefde

14.02.2017 -

André Hazes jr, Broerderliefde en Douwe Bob een maandagavond een Edison Pop gewonnen. De Edisons Pop werden in tien categorieën uitgereikt in de Gashouder in Amsterdam.


Douwe Bob won de Edison Pop voor zijn album Fool Bar. 'De jury is erg onder de indruk van de ontwikkeling die deze jonge poster zo snel heeft doorgemaakt en kijkt uit naar dienst artistieke toekomst', vermeldt het juryrapport over Douwe Bob, die ook vorig jaar een beeldje kreeg.

Kensington ging er met de prijs vandoor in de categorie rock voor Control. 'Dat de groep op het toppen van hun zegetocht het experiment is aangegaan en met veel succes ook artistieke groei najaagt en erin slaagt om artistiek en commercieel te scoren en te boeien is voor de jury reden hen te belonen met een Edison.'

Beste song
De prijs voor beste hiphopact was voor Rotterdam Airlines met Gate 16 en Weval mocht naar huis met de Edison Dance voor de gelijknamige plaat. Broederliefde scoorde de prijs voor beste album: Hard Work Pays Off 2. In The Name of Love van Martin Garrix en Bebe Rexha was volgens de jury de beste song.

Klangstof (Close Eyes To Exit) won in de categorie alternative, Indian Askin werd met Sea Of Ethanol uitgeroepen tot beste nieuwkomer en André Hazes Jr. scoorde een Edison Volksmuziek met Leef.

Typhoon en regisseur Ivan Barbosa gingen er met de prijs vandoor voor beste videoclip (We zijn er). De Edison is de oudste muziekprijs in ons land en wordt al sinds 1960 uitgereikt in de genres klassiek, jazz en pop. De winnaars krijgen een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.

Foto: BuzzE

Reacties