×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

BBC-presentator Rolf Harris onschuldig in drie misbruikzaken

08.02.2017 -

Voormalig BBC-presentator Rolf Harris is niet schuldig bevonden aan drie nieuwe aanklachten van misbruik. Over vier andere zaken kwam de jury niet tot een gezamenlijk oordeel, melden Britse media woensdag.


De jury deed er ruim 26 uur over om de 86-jarige Harris, die al vastzit vanwege andere misbruikzaken, vrij te spreken voor het betasten van twee vrouwen en een tiener. Wanneer er over de andere vier aanklachten wordt besloten, is niet bekend. Het misbruik zou zich voor hebben gedaan tussen 1971 en 2004. Harris ontkent alle betrokkenheid.

De ex-presentator zit momenteel een gevangenisstraf uit van vijf jaar en negen maanden, die hij in 2014 kreeg voor misbruik van vier meisjes en een vrouw tussen 1968 en 1986. Bij de nieuwe aanklachten ging het om zeven meisjes en vrouwen tussen de 12 en 27 jaar.

Foto: BuzzE

Reacties