×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Beyoncé beschuldigd van plagiaat

08.02.2017 -

Beyoncé zou plagiaat hebben gepleegd door teksten te stelen van een overleden rapper uit New Orleans en die zonder toestemming te verwerken in haar hit Formation.


TMZ meldt dat hierover een rechtszaak is aangespannen door nabestaanden van Anthony Barré, beter bekend onder de artiestennaam Messy Mya. Ze beschuldigen Bey ervan teksten te hebben gebruikt van zijn video A 27 Piece Huh? uit 2010. Anthony, een YouTube-ster, werd doodgeschoten in 2010.

Beyoncé heeft miljoenen verdiend met Formation en zou geen toestemming hebben gevraagd voor het gebruik van het werk van Anthony. De rechthebbenden hebben geprobeerd Beyoncé ter verantwoording te roepen over het misbruik, maar zij zou hen hebben afgepoeierd.

De rechthebbenden eisen meer dan twintig miljoen dollar aan muziekrechten. Beyoncé heeft nog niet gereageerd.

Het zou gaan om een fragment uit onderstaande video. Van 0:40 tot ongeveer 0:46 is de stem van Messy Mya te horen en dat stukje wordt naar verluidt gesampled door Beyoncé in Formation. 

Foto: BuzzE

Reacties