×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Letty Kosterman overleden

07.02.2017 -

Voormalig VARA-presentatrice Letty Kosterman is overleden. Ze stierf zondag op 81-jarige leeftijd in het verzorgingshuis waar ze woonde in Bilthoven, liet een woordvoerder namens de familie weten.


De in Utrecht geboren Aletta Kosterman maakte haar televisiedebuut bij de AVRO, met het programma Nieuwe Oogst in 1960. In 1962 ging ze bij de VARA voor de radio werken, waar ze bekend werd met programma's als Dit is uw leven, Voor wie niet kijken wil, Z.O. en Vroege Vogels met Ivo de Wijs.

Kosterman presenteerde verder televisieprogramma's voor de VARA, zoals Opmaat, Lichtkrant en ze deed jarenlang samen met Wim Bosboom het consumentenprogramma Koning Klant.

Verder werkte ze eind jaren tachtig mee aan Kinderen voor Kinderen (VARA). Ze schreef samen met componist Jules de Corte liedjes als Mijn boom, Miepie en Goochelaar.

Bij haar afscheid op 58-jarige leeftijd in 1993 noemde De Wijs haar 'het boegbeeld en geluid van de VARA'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties