×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Angelina Jolie neemt het op voor vluchtelingen

03.02.2017 -

Angelina Jolie keurt het discrimineren van vluchtelingen op basis van hun geloof of het land waar ze vandaan komen af. De actrice schreef donderdag een opiniestuk in The New York Times waarin ze het opnam voor vluchtelingen wereldwijd, meldt Page Six.


In het opiniestuk bekritiseert ze het inreisverbod van president Trump voor inwoners uit zeven moslimlanden. Ze noemt die maatregel on-Amerikaans. 'Elke keer dat we van onze waarden weglopen maken we het probleem dat we proberen te beheersen alleen maar erger', schrijft de actrice. 'De deur sluiten voor vluchtelingen, of ze onderling discrimineren, is niet onze manier en maakt ons niet veiliger', betoogt ze.

De 41-jarige Jolie is sinds 2012 speciaal gezant voor de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ze wijst erop dat vluchtelingen vaak slachtoffer zijn van terrorisme en martelingen en behoefte hebben aan gespecialiseerde medische zorg.

'Elke regering moet balanceren tussen zorg voor de eigen bevolking en een internationale verantwoordelijkheid. Maar het antwoord moet wel gebaseerd zijn op feiten, niet op angst', sluit Jolie af.

Foto: BuzzE

Reacties