×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sterren protesteren tegen immigratiemaatregelen Trump bij SAG Awards

30.01.2017 -

Niet alleen op de vliegvelden in Amerika, en Nederland, wordt gedemonstreerd tegen de immigratiemaatregelen van Donald Trump. Ook tijdens de Screen Actors Guild Awards gisteravond spraken de sterren zich uit tegen de nieuw ingevoerde immigratieban van hun kersverse president. Dat deden ze op deze manier.


Simon Helberg 
The Big Bang Theory-acteur Simon Helberg en zijn vrouw Jocelyn Towne lieten weten dat ze het niet eens zijn met the Donald door op de rode loper te protesteren. Simon droeg een bordje met 'vluchtelingen welkom' en Jocelyn had op haar borst 'laat ze erin' geschreven. 

Ashton Kutcher
Acteur Ashton Kutcher mocht als eerste op het podium verschijnen en de show openen. Hij sprak specifiek de mensen die vastzaten op een vliegveld, vanwege de nieuwe regels, aan.  

Julia Louis-Dreyfus
Veep-actrice Julia nam geen blad voor haar mond. 'Deze immigratieban is een smet en het is on-Amerikaans', zei ze onder andere in haar speech toen ze won. Ze sprak ook over dat ze zelf dochter is van een immigrant. Ze grapte ook over de manier van communiceren van de president en alle ophef rondom de 'alternatieve feiten'.

Orange Is The New Black
Ook de multiculturele cast van de hitserie Orange Is The New Black liet weten het compleet niet eens te zijn met Trump. 'Wij staan hier als een groep diverse mensen, die generaties van families representeren die een beter leven hebben gezocht hier', vertelde hoofdrolspeelster Taylor Schilling. Daarna kwam er een lijst aan verschillende nationaliteiten van de acteurs in de Netflix-serie. 

Mahershala Ali
Mahershala won voor zijn rol in Moonlight en vertelde in een emotionele speech hoeveel pijn het doet om veroordeeld te worden op je geloof en hoe het voor hem is om in deze wereld moslim te zijn. 

Alia Shawkat
Actrice Alia Shawkat kwam het podium op om te presenteren en begroette iedereen met 'As-salamu alaykum'. Dit is een Arabische groet die 'vrede zij met u' betekent. Backstage schreef ze op en muur: 'Geen ban, geen muur, liefde voor iedereen'.
Foto: YouTube

Lily Tomlin
Ze kreeg de SAG Life Achievement Award en Lily Tomlin nam in haar speech uitgebreid te tijd om zich uit te spreken tegen de immigratieban en andere maatregelen van Donald Trump. Op de muur backstage schreef ze, in het Frans: 'Aan Donald T, gedraag je'.

Stranger Things
David Harbour, uit Stranger Things, nam bij de winst het woord en zei onder anderen: 'We zullen, zoals chef Jim Hopper, sommige mensen in het gezicht slaan wanneer ze proberen de zwakken te vernietigen.' De speech ging viral, ook vanwege de gezichtsuitdrukkingen van Winona Ryder.

Kerry Washington
Tijdens de opening sloeg Kerry terug naar mensen die zeggen dat acteurs zich niet met politiek moeten bemoeien. 'De waarheid is dat acteurs activisten zijn, want we belichamen de waarde en menselijkheid van alle personen.' Ze droeg ook een veiligheidsspeld aan haar mouw om steun te betuigen. 

William H. Macy
De komedie-acteur haalde op een grappige manier uit naar de president. 'Ik wil Donald Trump bedanken. Door hem lijkt Frank Gallagher zo normaal.' William speelt Frank in de serie Shameless, een alcoholist en iemand die allerlei problemen veroorzaakt. 

Hidden Figures
Tijdens de dankspeech voor het winnen van beste film nam Taraji P. Henson het woord voor de rest van de cast van Hidden Figures. Ze eindigde met: 'Dit is een verhaal over eenheid, dit is een verhaal dat gaat over het moment dat we onze verschillen opzij zetten en samenkomen als menselijk ras. Wij winnen. Liefde wint, altijd.'

 

 

Foto: YouTube

Reacties