×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Halina Reijn ontvangt Theo Mann-Bouwmeesterring

29.01.2017 -

Halina Reijn heeft de prestigieuze Theo Mann-Bouwmeesterring ontvangen. Ze kreeg de prijs uit handen van actrice Ariane Schluter. Die was sinds 2010 de draagster van de ring.


Halina kreeg de ring zaterdagavond na het slotapplaus voor Husbands And Wives in de Stadsschouwburg Amsterdam. Reijn, verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, speelt daarin een hoofdrol.

Het publiek gaf de gelijknamige ring in 1911 aan Theo Mann-Bouwmeester ter ere van haar veertigjarige jubileum. Sindsdien wordt het sieraad doorgegeven van actrice naar actrice. De bezitter van de ring geeft hem steeds aan een vakgenote die in haar ogen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Nederlandse toneel.

Na Theo Mann-Bouwmeester droegen Else Mauhs (1934), Caro van Eyck (1959), Annet Nieuwenhuijzen (1980), Anne-Wil Blankers (1994) en Ariane Schluter (2010) het sieraad.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties