×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Mary Tyler Moore overleden

25.01.2017 -

Amerikaans televisie-icoon Mary Tyler Moore is op 80-jarige leeftijd overleden. Ze lag al een tijdje in het ziekenhuis.


Dat meldt Us Weekly. De manager van Mary heeft dat aan het tijdschrift bevestigd. 'Vandaag is het geliefde tv-icoon Mary Tyler Moore overleden. Ze is 80 jaar oud geworden en haar vrienden en geliefde echtgenoot dr. S. Rober Levine waren bij haar toen ze stierf. Ze was een baanbrekende actrice, producer en zette zich volledig in voor het Juvenile Diabetis Research Fonds. Mary zal herrinerd worden als een visionaire die de wereld aanging met een glimlach.'

De actrice lag al een week aan de beademing in een ziekenhuis in Connecticut. Ze had verschillende gezondheidsproblemen. Waaraan ze precies is gestorven is nog niet bekendgemaakt. 

Mary is het meest bekend van haar televisierollen in The Dick Van Dyke Show en de Mary Tyler Moore Show. Ze won in totaal meer dan 25 acteerprijzen, waaronder 7 Emmy Awards. Ze werd op haar 33 gediagnostiseerd met type 1 diabetes. In 2011 onderging ze een hersenoperatie voor een goedaardige tumor. 

Foto: YouTube

Reacties