×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Adèle Bloemendaal sterft kort voor show over De Grote Drie

22.01.2017 -

De dood van Adèle Bloemendaal komt kort voor het begin van een musical over haar, Conny Stuart en Jasperina de Jong. De show over de drie voormalige theaterdiva's beleeft op 3 februari de eerste try-out in Beverwijk en tien dagen later is de premiere in de Stadsschouwburg Utrecht.


"We wisten dat Adèle ziek was, maar toch komt haar overlijden als een schok", vertelt producent Hans Cornelissen. "Gelukkig was er met haar al contact geweest en het plan had haar volledige zegen.Te meer omdat Ellen Pieters haar gaat vertolken. In een persoonlijk gesprek gaf ze aan dat fantastisch te vinden. Het is overigens geen biografische musical, maar een grotendeels fictief verhaal over hoe het zou zijn als ze ooit hadden samengewerkt."

De show, die ook gaat over de vergankelijkheid van het theatervak en het leven, biedt volgens Cornelissen nu een extra mogelijkheid om Bloemendaal te eren. En uiteraard ook de twee andere theatergrootheden.

Voorgenomen tv-optredens van Ellen Pieters in de gedaante van Adèle Bloemendaal gaan uit piëteit niet door. "We zullen ons beperken tot beeldmateriaal uit de theaterproductie, die nu nog in een repetitiefase verkeert."

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties