×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bronski Beat-toetsenist Larry Steinbachek overleden op 56ste

13.01.2017 -

Larry Steinbachek, de keyboardspeler van Bronski Beat, is op 56-jarige leeftijd overleden. Samen met Jimmy Somerville en Steve Bronski vormde hij in de jaren tachtig de band.


Ze scoorden hits met onder ander Why? en Smalltown Boy. In de Nederlandse top 40 behaalden deze nummers respectievelijk de tweede en eerste plek. 

De zus van larry, Louise Jones, heeft het nieuws bevestigd aan BBC. Hij is vorige maan overleden na een korte strijd tegen kanker. Zijn familie en vrienden waren erbij toen hij zijn laatste adem uitblies. 

De groep Bronski Beat stond er onder andere om bekend dat ze aandacht vroegen voor homo-rechten. Larry was in 1994 verhuisd naar Amsterdam en maakte daar nog muziek. Hij werkte ook mee aan verschillende musicals. 

Foto: YouTube

Reacties