×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

LA The Voices-zanger Peter Strykes ziek

11.01.2017 -

LA The Voices-zanger Peter Strykes is ernstig ziek. Hij lijdt aan een bijzondere vorm van kanker.


Hoe ernstig het precies is, kan Strykes niet zeggen. "Ze gaan er in ieder geval wel tegenaan met ongeveer de zwaarste chemo die er is. Op zich heb ik goede kansen op herstel", aldus de 59-jarige zanger. "En ik moet zeggen: anders was ik ook niet aan die behandelingen begonnen. Als ze nu al hadden gezegd dat ik straks met allerlei beperkingen zou moeten leven, dan denk ik dat ik ervoor zou hebben bedankt."

"Als ik geen goede vooruitzichten zou hebben gekregen… Dan denk ik niet dat ik er nog zin in gehad zou hebben, nee", gaat Strykes verder. "Het was voor mij geen optie om 'dit niet meer te kunnen, dat niet meer te kunnen'. Ik zou niet als een halve plant willen leven. Goed, of anders niet."

Strykes heeft er vooral moeite mee dat hij even niet meer kan zingen. "Nu komt het moment dat ik optredens moet gaan afzeggen en dan moeten mensen toch weten dat er wat aan de hand is. Ik heb in veertig jaar muziek maken, in allerlei rockgroepen en met Vandenberg, nog nóóit iets afgezegd."

Dat ook zijn beroemde haar straks verdwijnt door de chemo's, maakt Strykes niet uit. "Dat is absoluut geen punt. Ik wilde al veel langer eens een nieuw kapsel."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Reni van Maren

Reacties