×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zoontje Lux is Jim Bakkum's inspiratiebron voor kinderboek

09.01.2017 -

Lux heeft behoorlijk zijn stempel gedrukt op het eerste boek van zijn vader Jim Bakkum. “Er zijn heel veel herkenbare momenten die ik heb gebruikt in de verhaaltjes”, aldus Jim.


Het idee een boek voor kinderen vanaf twee jaar te schrijven kreeg Jim toen hij Lux voorlas. “Op een gegeven moment wist ik zo goed wat ik zelf wilde lezen als ouder zijnde en wat ik zelf leuk vond.”

Ook de titel, Dadoe, komt van Lux. “Ik werkte met Guido Spek samen in Hartsvrienden. Lux, die toen zo’n twee jaar was, noemde hem Dadoe omdat hij Guido niet kon uitspreken. Ik vond dat zo’n schattig naampje dat ik daar dit hele concept omheen heb bedacht,” vertelt Jim aan Shownieuws.

Dadoe, waar Jim al bijna 2,5 jaar mee bezig is, verschijnt in september. Bij de korte verhaaltjes horen speciaal voor het peuterboek geschreven liedjes. Het geheel wordt rijk geïllustreerd door tekenaar Sam Loman.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Reni van Maren

Reacties