×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tatort-acteur Dietz-Werner Steck overleden

09.01.2017 -

De Duitse acteur Dietz-Werner Steck is op 80-jarige leeftijd overleden. De acteur stierf op 31 december, maar zijn familie maakte het nieuws maandag bekend.


Steck werd vooral bekend als rechercheur Ernst Bienzle, die tussen 1991 en 2007 vele tientallen malen te zien was in de serie Tatort. Door zijn regenjas en hoedje kreeg hij de bijnaam ´Beierse Columbo´.

De Duitse ster, die uit een geslacht van acteurs kwam, speelde al vanaf begin jaren zestig veel toneel. Tussen 1962 en 1996 maakte hij vast deel uit van het stadstheater van Stuttgart waar Steck vooral opviel door de enorme diversiteit aan rollen en speelstijlen die hij machtig was. Verder speelde de acteur in bijna vijftig film- en televisieproducties.

In 2002 werd hij onderscheiden voor zijn verdienste aan het cultuurgoed van de deelstad Baden-Württemberg.

Foto: BuzzE

Reacties