×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Paul Verhoeven wint Golden Globe voor Elle

Dubbel feest: Ook Isabelle Huppert in de prijzen

09.01.2017 -

Paul Verhoeven heeft een Golden Globe gewonnen voor zijn Franse thriller Elle. De Nederlandse regisseur versloeg met zijn controversiële film onder meer de Duitse favoriet, de komedie Toni Erdmann.


Elle vertelt over een vrouw (Isabelle Huppert) die op zoek gaat naar haar verkrachter. Verhoeven prees bij de uitreiking de filmpers die de Golden Globes uitreikt. “Fijn dat jullie allemaal zo openminded zijn”, aldus de regisseur. Er was enkele weken geleden veel kritiek toen bleek dat Elle de shortlist van de Oscars niet had gehaald.

De 78-jarige Verhoeven was eenmaal eerder genomineerd voor een Golden Globe: in 1980 maakte Soldaat Van Oranje kans op het beeldje. Toen viste Verhoeven achter het net. Het is de eerste speelfilm van de Nederlander in tien jaar tijd. De film ging eerder dit jaar in première op het fillmfestival van Cannes en werd ook daar zeer enthousiast ontvangen.

Elle -hoofdrolspeelster Isabelle Huppert won ook een Golden Globe voor haar rol in Elle. Het was de eerste maal dat de 63-jarige actrice genomineerd was. Zij speelt in de film een vrouw die na een verkrachting op zoek gaat naar de dader.

Huppert versloeg hiermee favoriet Natalie Portman, die in Jackie presidentsvrouw Jackie Kennedy vertolkt. De Franse actrice was zeer geëmotioneerd toen ze de prijs in ontvangst mocht nemen. “Dank je Paul, voor wat je bent, en dat je me liet zijn wie ik ben”, aldus Huppert. Verhoeven gaf zijn hoofdrolspeelster een staande ovatie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties