×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Weduwnaar Joop Braakhekke: 'Ik heb niet goed afscheid kunnen nemen'

04.01.2017 -

Wim Nijkamp, de weduwnaar van Joop Braakhekke, heeft het erg moeilijk met het overlijden van zijn Joop Braakhekke. 'Ik heb niet echt afscheid van hem kunnen nemen doordat hij toch nog plotseling is overleden', vertelt hij aan Weekend.


Ondanks dat Joop al langere tijd aan alvleesklierkanker leed, was zijn dood toch nog redelijk onverwachts. Op de begrafenis van Joop heeft Wim verteld wat er op de sterfdag gebeurde. 'De laatste weken van Joop's leven werd hij uitstekend bijgestaan door de mensen van de thuiszorg. Op de ochtend dat Joop overleed kwam Jonas. Ik was op dat moment in de andere slaapkamer bezig', vertelde de weduwnaar.

Het gebeurde toen Joop aan zijn verzorger vroeg hem naar bed te brengen. 'Op dat moment zakte Joop in de armen van Jonas in elkaar, werd ik geroepen en...', maar Wim kon zijn verhaal bij de begrafenis niet afmaken.

Waarom hij het zo moeilijk had om deze laatste scène van Joop zijn leven te beschrijven vertelt hij nu aan Weekend. 'Ik heb niet echt goed afscheid van Joop kunnen nemen doordt hij toch nog plotseling is overleden. Op dat moment is er ook paniek geweest. Maar ik denk dat Joop dat laatste gedeelte van zijn leeftijd niet heeft meegekregen.' 

Joop stierf afgelopen december aan de gevolgen van kanker. Hij werd 75 jaar oud. 

Lees het hele interview met Wim Nijkamp in de nieuwe Weekend. Nú in de winkel. 

Foto: Reni van Maren

Reacties