×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Carrie Fisher (60) overleden

27.12.2016 -

Carrie Fisher is op zestigjarige leeftijd overleden aan hartfalen. De actrice, die bekend werd als Princess Leia Organa uit Star Wars, werd afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen na een hartstilstand in het ziekenhuis.


In een verklaring aan People laat een woordvoerder van de familie nu weten dat Fisher dinsdag is overleden. 'Met diepe bedroefdheid laat Billie Lourd (de dochter van Fisher) weten dat haar liefhebbende moeder om 08.55 uur is overleden', staat in het statement van de woordvoerder. 'De hele wereld hield van haar en ze zal gemist worden. De familie is dankbaar voor alle steunbetuigingen.' Fisher werd op 23 december onwel op een vlucht van Londen naar Los Angeles. Eenmaal in de VS, werd ze direct naar het ziekenhuis gebracht.

Fisher werd bij het grote publiek pas echt bekend toen ze in de huid van Princess Leia kroop in de oorspronkelijke Star Wars-trilogie, maar haar doorbraak in Hollywood beleefde ze in 1975 met een grote rol in de komedie Shampoo. Naast haar werk op het witte doek wist Fisher ook geregeld met privézaken het nieuws te halen. Zo was ze tussen 1977 en 1984 samen met zanger Paul Simon, maar had ze in de tussentijd ook een affaire met de Canadese acteur Dan Akroyd. Met talentscout Bryan Lourd kreeg ze in 1992 haar enige kind, dochter Billie Lourd.

De Britse zanger James Blunt zou een tijdje bij Fisher hebben gewoond, maar de actrice heeft altijd ontkend dat er sprake was van een seksuele relatie tussen de twee. In 2005 kwam Fisher negatief in het nieuws nadat lobbyist Gregory Stevens dood in haar huis werd gevonden. Volgens de officiële verhalen heeft hij een hartstilstand gehad, maar in het roddelcircuit werd al snel gesproken over een overdosis. Fisher vertelde er later over dat de geest van Stevens in haar huis is blijven rondspoken en dat ze er zelf weer door aan de drugs is gegaan.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties