Willeke Alberti gelukkiger dan ooit

Willeke Alberti mag dan bijna 65 zijn, ze is nog keihard aan het werk en zit in de bloei van haar leven. "Elke dag als ik wakker word denk ik: yes!"

De zangeres wordt over een paar weken alweer 65. De laatstejaren is ze bijzonder gelukkig, zo vertelt ze in Libelle. “Ik heb vaak hetgevoel dat ik sinds mijn 58e in de bloei van mijn leven ben gekomen. Ik denkdat dat te maken heeft met mijn vader. Hij overleed op die leeftijd, te jong,en inmiddels ben ik al zeven jaar ouder dan hij is geworden. Dat is nog elkedag een speciale gedachte en iets wat me veel kracht geeft. Elke dag als ikwakker word, denk ik: yes!”

Willeke’s zoon Johnny heeft de laatste tijd erg veel succesmet zijn programma’s ‘Waar is de Mol?’ en ‘Down met Johnny’. Naast Johnny heeftze nog een zoon, Kaj en een dochter, Daniëlle. Op de vraag of ze trots is ophaar kinderen antwoordt ze:

“Ik kan alleen zeggen dat ik een onvoorwaardelijke liefdevoor ze voel en blij ben als ze gelukkig zijn. Ik ben blij dat ik ze heb. Maarkinderen zijn ook een enorme verantwoordelijkheid. Kinderen zijn levenslang. Jedoet altijd zo je best, maar wanneer doe je het goed?”

Willeke was 3 keer getrouwd en gaat tegenwoordig als singledoor het leven. De zangeres ziet daar zelf het voordeel wel van in. “Ik kan mehelemaal geven aan mijn werk en ik kan doen en laten wat ik wil. Met eenpartner erbij is dat heel moeilijk. Dit is geen werk dat je half kunt doen eneen relatie is bijna niet mogelijk.”