George Michael (53) overleden

George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn publicist bevestigd.

Aan de BBC meldt de woordvoerder dat de zanger vredig thuis is gestorven. Volgens de politie is er geen sprake van 'verdachte omstandigheden' rondom zijn dood. Waaraan hij precies is overleden is nog niet bekend.

In een verklaring meldt de woordvoerder: 'Het is met groot verdriet dat we kunnen bevestigen dat onze geliefde zoon, broer en vriend Michael is overleden. Hij is vredig thuis gestoren. De familie vraagt om privacy tijdens deze moeilijke periode. Er worden verder op dit moment geen verklaringen afgegeven.'

Michael werd geboren als Georgios Kyriacos Panayitou in Londen. Hij heeft meer dan 100 miljoen albums verkocht gedurende zijn carrière als zanger. Eerder deze maand werd aangekondigd dat Michael bezig was met een nieuw album.

De zanger werd bekend met de groep Wham!, waar hij onder andere de hit Last Christmas mee maakte. Hij maakte in de jaren 80 ook meteen furore als solozanger met Careless Whisperer. Ook Faith werd een grote hit van de zanger.

George was erg onduidelijk over zijn geaardheid aan het begin van zijn carrière. Toch werd het snel duidelijk in 1998, toen hij werd gearresteerd voor een oneerbare daad met een agent in een openbaar toilet. Hiervoor moest hij betalen en kreeg hij een taakstraf.