×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zieke Tijn lakt 2 miljoen euro bij elkaar

24.12.2016 -

De nagellak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn voor Serious Request van 3FM gaat als een trein. In vier dagen tijd is er 2 miljoen euro binnengehaald door de nagellak-actie voor 3FM Serious Request. Zijn streefbedrag was 100 euro.


Op social media is de actie van de jongen al omgedoopt tot Heel Holland Lakt. Naast tal van particulieren hebben ook bekende Nederlanders als Marco Borsato, dj Hardwell, Dorian van Rijsselberghe en Nick Schilder van Nick & Simon het initiatief omarmd. Ook een aantal politici, van Jesse Klaver tot Geert Wilders, deden mee aan de actie. Op social media laten ze hun gelakte nagels zien en dagen ze collega's en volgers uit dit voorbeeld te volgen of geld te geven.

Miss Montreal schreef speciaal een liedje voor Tijn, dat ze in het Glazen Huis ten gehore bracht.

Vanwege zijn actie mocht Tijn donderdag een dag lang burgemeester van Breda zijn. Vrijdag bleef hij een dagje thuis. Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Hij wordt niet meer beter.

Het Rode Kruis vindt het ongekend dat een jongetje als Tijn door een spontane actie 2 miljoen euro bijeen heeft gehaald. ,,Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt tijdens de edities van Serious Request, dat iemand in zijn eentje zoveel aandacht voor een stille ramp weet te genereren'', vertelt een woordvoerder van het Rode Kruis. ,,Hij maakt het heel tastbaar en daardoor brengt hij deze ramp dicht bij de mensen.''

Het geld dat door Serious Request wordt opgehaald is bedoeld voor kinderen die sterven aan longontsteking. Dat zijn er jaarlijks zo'n 900.000. Zaterdagavond eindigt de actie in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda.

Nick Schilder 

Foto: BuzzE en Instagram Nick Schilder

Reacties