Yolanthe Sneijder-Cabau hoopt op tweede kindje

Yolanthe Sneijder-Cabau hoopt dat haar zoontje Xess Xava volgend jaar een broertje of zusje krijgt. "Ik zou nooit zeggen: ‘Ik wíl een tweede kindje’, eerder: ‘Als het ons gegund is.’ Maar ja, daar heb ik wel alles voor over", zegt ze.

De weg om zwanger te worden was moeilijk voor Yolanthe. De vrouw van Wesley Sneijder moest een operatie aan haar eierstokken ondergaan en kreeg een hormoonkuur. Daar probeert ze zich niet al te druk te maken. "We laten het gewoon gebeuren, ik kan de gedachte dat het misschien weer niet zo makkelijk gaat nu wel loslaten. We leven ons leven en we zien wel. Ik ben nog niet op het punt dat ik denk: ik moet nu weer naar een dokter om mezelf te laten checken. Het kan de tweede keer ook zomaar ineens wél goed gaan."

In oktober werd Xess Xava een jaar. "Als ik terugkijk, was het natuurlijk prachtig, ik ben zo verliefd op hem'', zegt zijn moeder. "Maar ik ga niet zeggen dat het alleen maar over rozen ging. Je hebt slapeloze nachten, de borstvoeding liep niet meteen heel makkelijk en in het begin is het gewoon een poppetje dat nog niks kan, dus je bent alleen maar aan het verzorgen. Hoe meer je elkaar leert kennen qua geur, uiterlijk en trekjes, hoe meer je van elkaar gaat houden. Xess heeft inmiddels al echt een eigen karaktertje en het is zo’n lief en sociaal kindje."