×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tupac en Pearl Jam in Hall of Fame

20.12.2016 -

Rapper Tupac Shakur en folkzangeres Joan Baez behoren tot de artiesten die opgenomen worden in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook de bands Yes, Pearl Jam, Journey en Electric Light Orchestra krijgen een plekje in het prestigieuze muziekmuseum in Cleveland.


De uitverkorenen werden gekozen op basis van stemmen van het publiek. Ook een comité van artiesten en muziekdeskundigen bogen zich over de kwestie. De nieuwe leden moeten nog even wachten tot ze in het museum te zien zijn. Hun toetreding wordt op 7 april gevierd tijdens een speciale ceremonie in New York. Tupac kan daar als enige niet bij zijn. Hij werd twintig jaar geleden doodgeschoten in Las Vegas.

In oktober werden negentien namen voorgedragen die een plek in de Hall of Fame konden krijgen. Onder de afvallers bevinden zich onder meer Janet Jackson, Chaka Khan en Chic. Mogelijk krijgen ze volgend jaar een nieuwe kans. Zo was Chic al voor de elfde keer genomineerd.

Foto: BuzzE

Reacties