×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Musical over Tina Turner krijgt vorm

17.12.2016 -

De musical over het leven van Tina Turner krijgt steeds meer vorm. Tina Turner voegde zich vrijdag in Londen bij het creatieve team van Tina The Musical, onder wie regisseur Phyllida Lloyd en scriptschrijvers Katori Hall, Frank Ketelaar en Kees Prins.


"We hebben inmiddels meer dan een jaar aan de musical gewerkt'', vertelt Tina Turner op de website van Stage Entertainment. ''We beginnen nu aan het volgende hoofdstuk van dit avontuur. Het is geweldig te mogen samenwerken met Katori en Phyllida. Het is spannend dat mijn verhaal wordt gevormd door zo'n creatief team. Londen heeft altijd al een speciale plek in mijn hart gehad en het is geweldig om terug te zijn."

Op het cv van Phyllida Lloyd staat onder meer de Abba-musical Mamma Mia!, die een wereldwijd succes werd. Frank Ketelaar en Kees Prins schreven samen de scripts van de Hazes-musical Hij gelooft in mij en de musicalbewerking van De Tweeling. Katori Hall is bekend als schrijfster van het bekroonde theaterstuk The Mountaintop over dominee Martin Luther King.

Joop van den Ende, oprichter van Stage Entertainment, is nauw betrokken bij de musical Tina The Musical. De nu 77-jarige zangeres vergezelde hem vorig jaar toen hij in het Beatrix Theater in Utrecht een Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen op het Musical Awards Gala. Het is acht jaar geleden dat de zangeres zingend op een podium stond. In 2009 trad ze op in het Gelredome in Arnhem. Ze woont tegenwoordig in Zwitserland.

Het is nog niet bekend wanneer de Tina Turner-musical op West End in Londen te zien is.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties