Doutzen Kroes plukt waddenstranden schoon

Doutzen Kroes was vrijdag weer even een strandjutter. Het topmodel ging op Vlieland niet op zoek naar aangespoelde kostbaarheden, maar droeg haar steentje bij voor een schoner Waddengebied. Doutzen ging gewapend met een tasje op zoek naar afval.

'Als ik op het strand ben, raap ik altijd afval op', aldus de Friese schone, die strandbezoekers al langer aanspoort de kust schoon te maken. Doutzen opende op Vlieland vijf zogenaamde jutbakken, grote afvalbakken, die het publiek moeten stimuleren nog meer op te ruimen.

'Ik hoop dat door de komst van deze jutbakken meer mensen zullen meehelpen het strand schoon te houden', zei het model. 'De Waddeneilanden zijn een uitzonderlijk stuk ongerepte natuur en ik hoop dat we het zo kunnen houden voor toekomstige generaties.'

Doutzen bundelde de krachten met frisdrankmerk Rivella, dat vrijdag de jutbakken bij de vijf strandovergangen op Vlieland doneerde. Aan elke grote afvalbak hangt een kunstwerk dat is gemaakt van doppen die afgelopen zomer langs de Nederlandse kust zijn gevonden.